آموزش پخت قطاب، غذای لذیذ و خوشمزه آذربایجانی ها
جمهوری آذربایجان از نظر تنوع غذاهای سنتی یکی از غنی ترین کشورهای جهان است. در برنامه امروز مزه همراه با کلاودیو روزمینو، همکار ایتالیایی یورونیوز روش های مختلف پخت غذایی به نام قطاب را کشف می کنیم.قطاب یکی از محبوب ترین غذاهای ملی آذربایجان است. الشاد تقی اف، مدیر یک رستوران سنتی آذربایجانی درباره آن برای ما توضیح می دهد: «قطاب یک غذای سنتی و قدیمی آذربایجان است. ما آن را با سبزیجات می پزیم. آنچه این قطاب ها را متمایز می کند چاشنی های مختلف مثل رب آلو و انار است که مزه های خاص به غذا می دهند.»
قطاب از ورقه های نازک خمیر درست می شود که گوشت و سبزیجات را لای آن می گذارند و روی تابه مخصوصی به نام «ساج» می پزند.
«اصل این غذای خوش آب و رنگ از کجاست؟»
«در آذربایجان قدیم وقتی که نان می پختند، بخشی از خمیر اضافه می آمد. بعد با آن خمیراضافه غذای خوشمزه ای درست می کردند که همین قطاب است.»
قطاب انواع مختلفی دارد. تقریبا هر منطقه ای از آذربایجان مواد اولیه و روش پخت مخصوص به خودش را به کار می برد.
به طرف ساحل دریای خزر می رویم تا روش های دیگر پخت قطاب را ببینیم.
یکی از قدیمی ترین قطاب های آذربایجان به نام «جورات» در سواحل دریای خزر درست می شود. در این غذا گاهی امعا و احشا شتر، کدو یا پنیر هم می ریزند و آن را در فر می گذارند.
تنوع و سادگی از ویژگی های قطاب است. این تنوع بیانگر گوناگونی آب و هوای کشوری است که همزمان چهار فصل را در خود دارد.
از هر فرصتی برای خوردن قطاب می توان استفاده کرد: ناهار، عصرانه یا شام. برای همین است که گردشگران معمولا در سرزمین آذر، اول از همه سفارش قطاب می دهند.
مواد اولیه
آرد گندم: ۵۰۰ گرم
آب: به مقدار کافی برای درست کردن خمیر
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
چربی حیوانی: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۴ عدد
رب یا سس
نمک و فلفل: به اندازه دلخواه
آرد گندم: ۵۰۰ گرم
آب: به مقدار کافی برای درست کردن خمیر
گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
چربی حیوانی: ۱۰۰ گرم
پیاز: ۴ عدد
رب یا سس
نمک و فلفل: به اندازه دلخواه
طرز پخت
با آرد و آب خمیر را آماده و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم. با پارچه روی آن را می پوشانیم و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر می کنیم. سپس خمیر را به صورت ورقه های نازک دایره ای به قطر ۲۵ سانتی متر و به ضخامت یک میلی متر در می آوریم.
گوشت گوسفند، چربی و پیاز را با هم در چرخ گوشت ریخته و به مخلوط آماده شده نمک و فلفل می زنیم. بعد، این مخلوط را روی نیمی از خمیر پهن شده می ریزیم. لایه نازک از رب (انار) یا سس دلخواه را روی نیمه دیگر خمیر ریخته و نیمه دیگر را روی آن می گذاریم و لبه های آن را می بندیم و برای تزئین کمی به لبه ها چین می دهیم. پشت و روی قطاب را بدون روغن روی تابه می پزیم و وقتی که پخته شد کمی کره روی سطح آن می مالیم.
هنگام خوردن قطاب می توان به آن سماق اضافه کرد.
با آرد و آب خمیر را آماده و یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه می کنیم. با پارچه روی آن را می پوشانیم و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه صبر می کنیم. سپس خمیر را به صورت ورقه های نازک دایره ای به قطر ۲۵ سانتی متر و به ضخامت یک میلی متر در می آوریم.
گوشت گوسفند، چربی و پیاز را با هم در چرخ گوشت ریخته و به مخلوط آماده شده نمک و فلفل می زنیم. بعد، این مخلوط را روی نیمی از خمیر پهن شده می ریزیم. لایه نازک از رب (انار) یا سس دلخواه را روی نیمه دیگر خمیر ریخته و نیمه دیگر را روی آن می گذاریم و لبه های آن را می بندیم و برای تزئین کمی به لبه ها چین می دهیم. پشت و روی قطاب را بدون روغن روی تابه می پزیم و وقتی که پخته شد کمی کره روی سطح آن می مالیم.
هنگام خوردن قطاب می توان به آن سماق اضافه کرد.
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
تازهها
اجاره هیلتی، راه حلی مقرون به صرفه و ایدهآل برای پروژههای شما
ارزان ترین دوچرخه ۲۶ بازار (لیست قیمت جدید)
مقایسه ساید بای ساید اسنوا با ایکس ویژن (کدام یخچال بهتر است؟)
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
بهترین ساعت اتوماتیک، رقابت بین 7 ساعت شگفت انگیز
در انتخاب بهترین تشویقی گربه به چه مواردی توجه کنیم
مقایسه گوشی a54 با a34 (کدام گوشی بهتر است؟)
اندروید باکس چیست و چه مزایایی دارد؟ (راهنمای خرید اندروید باکس)
بهترین پاوربانک 1403 (معرفی 10 مدل پرفروش)
شاهد کاغذی
*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.