ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

جرمی گیری دندان چگونه انجام می شود + هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟

جرمی گیری دندان چگونه انجام می شود + هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟مطمئنا تا کنون به این مسئله دقت کرده اید که افرادی که در طول روز با آنها برخورد می کنید هر کدام رنگ دندان هایشان متفاوت است.گاهی ممکن است اصلا به چنین چیزی فکر نکنید اما اگر دندان های مخاطبتان زیبا و مرتب و خوش رنگ باشد نظرتان را جلب می کند و دقیقا مثل این است که توجه شما را مانند یک چراغ راهنما جلب می کند.دقیقا برعکس این حالت هم وجود دارد و مسلما شما با این مسئله مواجه شده اید.افرادی که اصلا به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت نمیدهند و سعی می کنید که به هر نحوی که شده از آنها فاصله بگیرید چون دندانهایشان ظاهری نامطلوب دارد و بوی بدی میدهند.

هنگامی که افراد به سلامت دندان های خود اهمیت نمیدهند و پس از وعده های غذایی مسواک نمیزنند به مرور لایه ای از مواد غذایی بر روی دندان ها می نشیند.این لایه های بسیار نازک و غیر قابل رویت همان جرم ها هستند که در ابتدا بی خطرند و ظاهر دندان را به هیچ عنوان از فرم نمی اندازند اما تنها کافی است که چند روز از عمر این لایه های نازک بگذرد.کم کم رهان شروع می کند به ایجاد بوی بد و مواد غذایی که حاا دیگر چندان هم غذایی نیستند تبدیل به اسیدهایی می شوند که باعث ایجاد حفره در دندان می شود و دندان را اصطلاحا کرم زده می کنند.

واژه جرم گیری دندان نیزاز همین جا نشعت گرفته است.اگر چند روز مسواک زده نشود و لایه های عذایی روی دندان بنشینند، با زدن مسواک همه آنها از بین می روند اما اگر فاصله زمانی و عمر این لایه ها به چند ماه و یا چند سال برسد، دیگر به راحتی نمی شود از شر آنها خلاص شد.به طوری که زردی آنها بر روی دندان باقی خواهد ماند و ظاهری زشت به وجود می آورد.

علاوه بر افرادی که در مراقبت از دندان های خود کم کاری می کنند، موارد دیگری هم هستند که به این موضل گرفتار می شوند.افراد سیگاری و کسانی که مصرف کننده مواد مخدر هستند، بسیار بیشتر از سایر افراد به جرم گیری دندان نیاز دارند.علاوه بر افراد سیگاری و مصرف کنندگان مواد مخدر، کسانی که بیش از اندازه چای می نوشند نیز به جرم دندان مبتلا می شوند.
جالب است بدانید که علاوه بر مواد غذایی، حتی خود بزاق دهان نیز سبب افزایش جرم بر روی دندان ها می شود.بنابر این اگر حتی برای مدتی غذا هم نخوریم ، باز هم جرم ها بر روی دندان ها می نشینند.

از آنجا که افراد در مورد جرمگیری دندان اطلاعاتکافی ندارند بسیار طبیعی است که نظریات اشتباه و شایعه ها را در این زمینه باور کنند.یکی از این شایعه ها این است که با انجام عمل جرمگیری بر روی دندان ها آنها لق خواهند شد.این باور کاملا غلط است زیرا با انجام این عمل به هیچ عنوان دندان لق نمی شود.پس از آن که جرم بر روی دندان می نشیند، اسیدی که از جرم ها به وجود می آید سبب می شود تا بخشی از قسمت های دندان نابود شود و بنابر این دندان لق به نظر بیاید.اما فرد بیمار متوجه این موضوع نخواهد شد و علت آن هم این است که حجم جرم ها به اندازه ایست که دور دندان را احاطه می کند و فرد اصلا حس نمی کند که بخشی از دندانش را از دست داده.ولی پس از آنکه جرم گیری دندان کاملا انجام شد، جرم ها از بین می روند و اکنون دیگر جرمی وجود ندارد که فضای از دست رفته میان لثه و دندان را پر کند.بنابر این بسیاری این تصور را دارند که جرم گیری دندان ها را لق می کند.این نظر اصلا صحت ندارد و هیچ توجیه علمی برای آن وجود ندارد.

نحوه جرم گیری:
به طور کلی دو نوع جرم گیری وجود دارد اول جرم گیری دستی که در این شیوه دندانپزشک با یک ابزار و به صورت دستی اقدام به جرم زدایی می کند.این شیوه برای همه افراد مناسب نیست و تنها افرادی که جرم کمی بر روی دندانشان دارند می توانند نیاز خود را از طریق این روش برآورده کنند.به این سبک جرم گیری سطحی نیز گفته می شود.

نوع دوم جرم گیری توسط دستگاه می باشد.در این نوع که از ابزارهای التراسونیک استفاده می شد.پزشک با یک اسپری آب و دستگاه تمامی جرم ها را به صورت تک به تک خواهد گرفت.در این روش دستگاه با ایجاد ضربات کوچک و مداوم جرم ها را می زداید و پس از استفاده مداوم از آب به وسیله اسپری آب سرد جرم های دهان را پاک و دستگاه را خنک می کند.

اگر شما هم از جمله کسانی هستید که استفاده از مورد دوم شامل حالتان می شود و قصد تحقیق در این زمینه را دارید باید بدانید که این روش به هیچ وجه درد ندارد چون در طی فرآیند جرم گیری دندان قرار نیست لایه ای از روی سطح دندان شما برداشته شود.به طور کلی عمل جرم زدایی اصلا درد ندارد ولی بعد از آن نباید بلافاصله آب سرد و یا آب داغ و چای خورد.


حتما اگر شما هم دندان هایی زرد رنگ و جرم گرفته دارید این سوال به ذهنتان امده که آیا جریم گیری دندان می تواند برای آنها مفید باشد یا خیر ؟

قبل از اینکه بخواهیم جواب سوال را بدهیم بهتر است کمی در مورد جرم دندان صحبت کنیم تا بدانید این جرم دقیقا از چه چیزی تشکیل شده است.همه روزه بروی دندان های ما یک لایه چسبنده قرا می گیرد و اگر برای مدتی کوتاه مسواک زدن را فراموش کنیم، خواهیم دید این لایه ها بروی یکدیگر جمع شده و دیگر به همین راحتی و تنها با یک مسواک زدن و نخ دندان کشیدن از بین نخواهند رفت.اگر این لایه ها همان روز توسط مسواک زدن برداشته نشود خواهید دید که بعد زا مدتی تبدیل به رسوبات اهکی سفید و زرد شده و دیگر کار از کار گذشته و هر چقدر هم مسواک بزنید از بین نخواهد رفت.این رسوبات آهکی همان جرم ها هستند که قرار است راجع به انها در این بخش صحبت کنیم.

جرم هایی که در روی دندان هایمان ایجاد شده باشند به خوبی قابل دیدن هستند اما جرم هایی که در اطراف دندان ها باشند شاید به همین راحتی قابل دیدن نباشند. و همان ها هستند که بسیار خطر ناک تر از سایر جرم های دیگر می باشند.

جرم گیری دندان و نکات مهم آن

جرم هایی که در بالای لثه بر روی دندان ها تشکیل می شوند قابل رویت هستند بیشتر در اطراف طوق دندان ها نمایان می شوند. ولی جرم هایی که در نواحی زیر لثه تشکیل می شوند بمراتب خطرناکترند.

جرمی که بر روی دندانها تشکیل میشود چیزی شبیه جرم های دور جدار داخلی سماور است . با این تفاوت که ترکیباتی پیچیده تر داشته و روند تشکیل آن اندکی متفاوت است . بزاق ما به طور معمول دارای املاح زیادی است که قدرت رسوب کردن را دارند . این املاح معمولا در جاهائی که با غذا و مسواک کمتر در تماس است رسوب میکنند. رسوب این املاح همراه است با ایجاد بستر مناسب برای جایگزینی میکروبهائی که به طور طبیعی در دهان وجود دارد و رشد و تکثیر آن است . اضافه شدن پروتئین های موجود در غذا و بذاق و همچنین لاشه سلولهای مرده بافت های مختلف دهان در مجموع باعث افزایش حجم این رسوبات شده و به مرور جرم تشکیل میشود.
این جرم های تشکیل شده پر از میکروب های مختلف است و با مسواک زدن هم تمیز نمیگردد و بافت چسبنده لثه را که محکم به دندان چسبیده را بمرور تخریب کرده و بافت نگهدارنده حیاتی لثه را تخریب کرده و باعث سست شدن پایه های دندان میشود .
با جرم گیری و تمیز کردن این جرم های تشکیل شده بر روی دندان، از روند تخریب لثه جلو گیری می کنیم .
این موضوع که جرم گیری دندان ضرر دارد کاملا اشتباه است و ریشه یابی علت این نوع افکار این است که جرم های تشکیل شده بر روی دندان به مرور لثه را خراب کرده و خود جایگزین میشود . این امر چون به مرور اتفاق میفتد و بیمار متوجه عقب نشینی لثه نمیشود و لثه ای که عقب نشینی کرده با جرم جایگزین میشود فضای خالی که بین دندانها در اثر عقب نشینی لثه هم که ایجاد میشود از دید بیمار پنهان میماند . موقعی که بیمار برای جرم گیری مراجعه میکند وقتی این جرم ها را تمیز می شود لثه تحلیل رفته در معرض دید بیمار قرار میگیرد و چنین احساسی بدست می دهد که جرم گیری دندان باعث از بین رفتن لثه شده است در صورتی که تمام این اتفاقات قبلا صورت گرفته بوده ولی از دید بیمار پنهان بوده است.

پس نتیجه می گیریم که: این جرم است که ضرر دارد نه جرم گیری.جرمی گیری دندان چگونه انجام می شود + هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟
هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟

حتما سالی یک بار جرم گیری را در برنامه بهداشتی خود قرار دهید. البته بسته به نوع بزاق افراد جرم گیری می تواند زودتر یا خیلی دیرتر لازم باشد.

به یاد داشته باشید با روش صحیح مسواک زدن تشکیل جرم را به حداقل خواهید رساند.

اگر در موقع مسواک زدن دیدید که از ناحیه از لثه هایتان دارد خون میاید بدانید که آن ناحیه دچار مشکل است و به دندانپزشک خود مراجعه کنید .به ناحیه ای که خون میاید بیشتر مسواک بزنید و از خونریزی آن نترسید . مطمئن باشید که با خوب مسواک زدن و بیشتر مسواک زدن خونریزی به مقدار زیادی کاهش خواهد یافت.
در صورتی که جرم زیادی داشتید و بعد از جرم گیری دندان هایتان به سرما و گرما حساس شده نگران نباشید به زودی رفع خواهد شد و برای کاهش سریعتر حساسیت میتوانید از خمیر دندان و یا دهانشویه ضدحساسیت استفاده کنید.

جرم گیری دندان و نکات مهم آن

آیا استفاده از خمیر دندانهای ضد جرم مفید می باشد؟
خیر، جرم با مسواک و خمیر دندان پاک نمی شود و برای این منظور از دندانپزشکان باید کمک گرفت، ضمناً خمیر دندانهایی که به عنوان ضد جرم معرفی شده اند دارای مقادیر زیادی از مواد ساینده بوده و فقط رنگ و لکه های رسوب نموده بر دندان را که زنگ( Stain) نام دارد، تمیز می کنند و استفاده همیشگی از آنها توصیه نمی گردد. این خمیردندانها، بعلت دارا بودن مواد ساینده زیاد،ایجاد خراشهای بسیار ظریف بر سطح دندانها نموده و زمینه را برای تجمع و چسبندگی بیشتر پلاک میکروبی فراهم می آورند.


به مرور زمان با خوردن برخی خوراکی ها بر روی دندان ها ایجاد جرم میشود که باید دندان ها جرم گیری شوند زیرا به صورت لایه ی زرد رنگ تشکیل میشوند و اصلا ظاهر خوبی در هنگام لبخند زدن نداشته و شما میتوانید در منزل هم جرم گیری دندان انجام دهید و جرم ها را نابود کنید.
انجام جرم گیری با سوزش همراه بوده پس حتما باید دهان را ضدعفونی کرده و یک روز در میان از شوینده های قوی استفاده کرد تا از تشکیل شدن مجدد جرم ها بر روی دندان جلوگیری شود .

روش جرم گیری دندان در خانه :
با استفاده از جرم گیر دنتال پیک که به صورت قوی بوده میتوان جرم های زرد را از روی دندان از بین برد و باید با استفاده از آن جرم های روی دندان ها را خراش داد ولی باید مراقب لثه ها باشید چون اگر به لثه ها آسیب وارد شود باعث سوزش و درد شده .
با گذشتن زمان و خوردن غذا و خوراکی هایی که همراه با رنگ های افزودنی هستند جرم روی دندان ها به مرور بر گشته و برای اینکه این حالت اتفاق نیفتد باید یک روز در میان با استفاده از شوینده های دهان و دهانشویه ها این کار را تکرار کنید تا از رویش جرم ها جلوگیری شود .
جرم هایی که روی دندان ها ایجاد میشوند باعث بیماری پریودنتال لثه و دهان شده که در نگهداری دندان ها تاثیر داشته و باید در صورت این مشکل به دندانپزشکی مراجعه کرد تا حتما جرم گیری دندان انجام گیرد .
وسایل مورد نیاز برای جرم گیری در خانه:
جوش شیرین
نمکا
آب
ظرف یا فنجان
هیدروژن پراکسید
مسواک
وسیله ی نوک تیزی که در دندانپزشکی کاربرد داشته به نام دنتال پیک
دهانشویه ضدعفونی کننده

مرحله 1) جوش شیرین را به داخل ظرف یا فنجان ریخته سپس با نمک ترکیب کرده و مسواک را به آب زده تا خیس شود و این دو پودر را با هم مخلوط کرده

مرحله 2) با قدرت مخلوط نمک و جوش شیرین را روی دندان ها با مسواک بمالید و مسواک را به مرور در مواد فروبرده و دوباره روی دندان ها کشیده و آب دهان را به مرور خالی کرده و تا پنج دقیقه کاملا روی تمام سطح دندان ها کشیده شود.

مرحله3) محلول هیدروژن پراکسید را با آب گرم به مقدار نصف فنجان ترکیب کرده و در دهان نگهداشته و تا دو دقیقه و بعد آن را خالی کرده و دهان را با همان نصف لیوان آب سرد شستشو داده .

مرحله 4)با انجام دادن مراحل بالا جرم هایی که روی دندان ها در فواصل زمانی ایجاد شده نرم شده و میتوان به راحتی با استفاده از این وسیله آن ها را از روی دندان خراش داد. جرم گیر حرفه ای دنتال پیک باید روی دندان ها کشیده و جرم ها را بخراشید ولی به لثه ها آسیب زده نشود.

مرحله 5) در مرحله ی آخر دهان را با استفاده از دهانشویه شستشو داد و این کار را یک روز در میان انجام دهید تا جرم هایی که روی دندان هستند کنترل شوند و به کلی از بین بروند.
جرمی گیری دندان چگونه انجام می شود + هر چند وقت باید جرم گیری کنیم؟
آیا لازم است که دندان ها مرتباً جرم گیری شوند؟ جهت پاسخ به این سوال باید دانست که بستگی به تشخیص دندانپزشک دارد ولی در کل می توان گفت جرم گیری دندانفقط در مواردی لازم است انجام شود که دندان ها جرم گرفته باشند.به طور معمول می توان گفت درصورت انجام جرم گیری دندان اگر بعد از آن مراقبت های دندانی به صورت مرتب انجام شود دندان ها نیاز به جرم گیری مجدد ندارند..مگر اینکه در مواقعی خاصی که دندانپزشک تشخیص به جرم گیری مجدد کند.اینکه گفته می شود هر 6 ماه یک بار دندان ها جرم گیری شود مبنای علمی برای همه ی افراد ندارد و تنها افرادی محدودی هستند که با توجه به تشخیص دندانپزشک متخصص لازم است هر 6 ماه یک با دندان های خود را جرم گیری کنند.
برای عده ی زیادی از افراد این سوال در ذهنشان پیش می آید که آیا عمل جرم گیری دندان برای دندا ها ضرری به دنبال نخواهد داشت؟در پاسخ به این سوال می توان گفت در حالی که دندان ها به جرم گیری نیاز داشته باشند و جرم گیری به طور صحیح انجام گردد هیچگونه آسیبی به دندان ها وارد نخواهند کرد.قبلا جرم گیری توسط دستگاهای به صورت دستی انجام می شد و اینکار به زمان طولانی نیاز داشت و با سختی همراه بود.و در حال حاضر دندانپزشک توسط دستگاهای اولتراسونیک کار جرم گیری را به کار بردن دقت بالا انجام می دهد.
حذف میکروار گانیسم از محیط دندان: اساسی ترین مرحله جهت جلوگیری از بروز پوسیدگی در دندان حذف نمودن میکروب ها بر روی دندان ها بوده که در واقع می توان گفت حذف همان پلاک دندانی از روی دندان می باشد. که برای اینکار راهی جز از راه مسواک زدن و مصرف نخ دندان به طور مرتب امکانپذیر نیست. و به میکروب ها با مصرف مسواک دیگر اجازه اده نمی شود که در دهان فعالیت داشته باشند.با قرار دادن این کار به صورت مرتب و دقیق دیگر دندان ها پوسیدگی در دندان ها رخ نمی دهد.
از جمله فواید مسواک زدن در این متن از جرم گیری دندان: از بروز پوسیدگی دندان جلوگیری کرده، از جرم گرفتن دندان ها جلوگیری کرده، بوی بد دهان را برطرف می کند،ظاهر دندان ها را زیبا و سالم نگه می دارد، اشتها را در فرد برای خوردن غذا زیاد می کند،از بروز بیماری های لثه جلوگیری می کند،و هدف کلی از مسواک زدن کندن پلاک میکروبی و همچنین پاک نمودن سطح دندان ها و شیارهای لثه می باشد.
انواع مسواک: در بازار امروز دندا های مختلفی با شکل و گونه های مختلفی برای استفاده ای گوناگون یاف می شودکه بید بدانید هر مسواکی را نمی توان مورد استفاده قرار داد.
ویژگی یک مسواک خوب جهت پیشگیری از بروز جرم گیری دندان بر روی دندان ها و همچنین جلوگیری از پوسیدگی به شرح زیر می باشد:
اندازه مسواک با توجه به اندازه فرد انتخاب می شود مثلا برای یک فرد بزرگسال اندازه مسواک متفاوت است با مسواکی که یک کودک مورد استفاده قرار می دهد.
جنس مسواک نیز مسأله ای است که باید به آن توجه شود در حالی که مسواک باید جنسی نایلونی داشته و ضبر نباشد. ترجیحاً بهتر است سر مسواک گرد باشد و استفاده کردن از مسواک های ضبر بخصوص در کودکان سبب مورد سایش قرار گرفتن ناحیه طوق دندان ها شده و همچنین سبب اذیت در لثه می گردد.
شکل مسواک نیز باید به آن توجه گردد به نحوی که یک مسواک خوب برای افراد بزرگسال باید به گونه ای باشد که بتواند راحت با آن کار کردن و دندان های خود را به خوبی مسواک کند.و برای کودکان نیز مسواک هایی که دارای رشته مستقیم هستند توصیه می شود.جدیداً مسواک هایی در بازار یافت می شود که سر آن از مسواک جدا شده و قابل تعویض می باشد.
مسواک های برقی:مسواک های برقی زمانی مسواکی خوب به حساب می آید که به طور صحیح مورد استفاده قرار گیرند،و دندان ها را به خوبی تمیز کنند.و تفاوتی بین آنها و مسواک های دستی جهت تمیز کردن دندان وجود ندارد.ولی در کودکان علاقه زیادی برای استفاده از آنها مشاهده می شود و بری تشویق جهت مسواک زدن می توانند ازآنها استفاده کنند.
با این همه تا افراد برایشان بهداشت دهان و دندان مهم تلقی نشود و به این باور نرسند که با این کار می توان از همه ی ناهنجاری ها در دندان جلوگیری کرد.نمی تواند از بروز پوسیدگی در دندان هایشان جلوگیری کنند.و به دندان های خود سلامتی هدیه دهند.
منبع : نویسنده : دکتر سجودی
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.