ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×

همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصی

همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصیگُرجِستان یا Georgia کشوری است در قفقاز که بین دریای خزر و دریای سیاه قرار گرفته است.

گرجستان یکی از کشورهایی است که در هر دو قارهٔ اروپا و آسیا قرار داشته و یکی از اهداف مقامات سیاسی تفلیس پایتخت گرجستان، عضویت در اتحادیه اروپا و ناتو است؛ که گرجستان در حال حاضر عضو ناظر در اتحادیه اروپا و ناتو می‌باشد و همکاری‌های زیادی با این دو سازمان دارند لازم است ذکر شود که کلیه قوانین گرجستان مانند قوانین اتحادیه اروپا است.

مردم بومی گرجستان، مردم گرجی مسیحی ارتدکس و پیرو کلیسای ارتدکس گرجی هستند. گرجی‌ها به زبان گرجی سخن می‌گویند که زبان رسمی کشور گرجستان است و با الفبای گرجی نوشته می‌شود که یکی از چهارده الفبای موجود در جهان می‌باشد.

دیرینگی زندگی انسان در گرجستان به ۱٬۸۰۰٬۰۰۰ (یک میلیون و هشتصد هزار) سال پیش می‌رسد که گروهی از انسان‌های نخستین موسوم به انسان گرجی در آن می‌زیسته‌اند. گرجستان یکی از قدیمی‌ترین کشورها و یکی از غنی‌ترین فرهنگ‌ها را داراست.

گرجستان در زمان باستان با نام ایبریا شناخته می‌شده است و امروزه در اکثر زبان‌ها با اشکال گوناگون واژهٔ یونانی "گِئُرْگیا" (Georgia به معنای "کشاورزی") شناخته می‌شود.
از زمان بنیان پادشاهی گرجستان باستان یا همان ایبریا توسط پارناواز یکم در سدهٔ چهارم پیش از میلاد تا زمان حمله مغول به گرجستان در سدهٔ ۱۳ میلادی، دورهٔ صلح و آرامش در تاریخ گرجستان است و از حمله مغول به بعد، گرجستان تاریخی پر فراز و نشیب را با ایستادگی در برابر حملات ایرانیان، عثمانی‌ها و روس‌ها گذرانده که واپسین مورد آن حملهٔ روسیه به گرجستان در سال ۲۰۰۸ میلادی است.

نقطهٔ اوج تاریخ ارتباط گرجستان و ایران، دوران صفویه بوده که مهم‌ترین رویدادهای آن عبارتند از:

۲۳ بار حملهٔ ارتش امپراتوری صفویان به گرجستان
قتل‌عام بسیاری از گرجی‌ها
اسارت و تبعید ۳۰۰۰۰۰ (سیصد هزار) تَن از بازماندگان گرجی‌های کشته شده به قزوین، گیلان، مازندران، گلستان، اصفهان و فارس
برقراری متناوب حکومت صفویان بر شرق و حکومت عثمانی‌ها بر غرب گرجستان

پس از صفویان، نادر شاه افشار به گرجستان حمله کرده و ۳۰٬۰۰۰ (سی هزار) گرجی را به خراسان تبعید کرد. آغامحمدخان قاجار نیز پس از حمله به تفلیس، با قتل‌عام مردم آن شهر، یکی از خونبارترین وقایع تاریخ گرجستان را رقم زد و ۱۵٬۰۰۰ گرجی را نیز به ایران کوچاند.

با امضای عهدنامه گرجیوسک در سال ۱۷۸۳، گرجستان تحت‌الحمایهٔ روسیه شد و حدود بیست سال بعد یعنی در سال ۱۸۰۱ میلادی، روسیه، گرجستان را به عنوان یکی از فرمانداری‌های خود اعلام نمود و رژیم تزاری در گرجستان برقرار شد. در پی انقلاب ۱۹۱۷ امپراتوری روسیه، گرجستان، در ۲۶ مه ۱۹۱۸ اعلام استقلال کرد، اما ارتش سرخ شوروی در سال ۱۹۲۱ میلادی (۱۳۰۰ شمسی) به گرجستان حمله کرده و به مدت ۷۰ سال، گرجستان یکی از جمهوری‌های شوروی بود تا اینکه در سال ۱۹۹۱ میلادی (۱۳۷۰ شمسی)، مستقل شد.همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصی
چگونه به کشور گرجستان سفر نماییم؟

هم به صورت هوایی و هم به صورت زمینی می توان به کشور گرجستان سفر نمود. بهترین مسیر سفر زمینی به کشور گرجستان، استفاده از خاک کشور ترکیه می باشد. دو مرز مشترک مهم بین کشورهای ترکیه و گرجستان وجود دارند. یکی از این مرزها سارپ و دیگری واله می باشد. البته از طریق کشور ارمنستان نیز می توان به صورت زمینی وارد کشور گرجستان شد.
گرجستان
مرز سارپ گرجستان

مرز سارپ در کنار دریای سیاه واقع شده است. این مرز در سمت ترکیه، سارپ و در سمت گرجستان، سارپی نام دارد. مرز سارپ، بسیار فعال و مدرن و در عین حال شلوغ می باشد. کامیون های زیادی بین اروپا و کشور گرجستان، تردد می نمایند. مرز سارپ، در شهر هوپا ترکیه واقع شده است. اتوبانی دو شهر مهم ترابزون ترکیه و باتومی گرجستان را در امتداد دریای سیاه و از طریق مرز سارپ به هم متصل می سازد. این اتوبان تا شهر سامسون ترکیه نیز امتداد می بابد. فاصله شهرهای ترابزون ترکیه و باتومی گرجستان، حدودا 200 کیلومتر می باشد. مرز سارپ را می توان پیاده طی کرد. تاکسی های زیادی مسافران را با هزینه پایین از مرز سارپ به شهر باتومی گرجستان می برند. فاصله مرز سارپ تا شهر باتومی گرجستان حدودا 20 کیلومتر می باشد.

اتوبوس های بین المللی زیادی، بین شهرهای تفلیس و باتومی گرجستان و ترابزون و سامسون و آنکارا و استانبول ترکیه تردد دارند.

مرز واله گرجستان

مرز دیگری بین کشورهای ترکیه و گرجستان وجود دارد که در سمت ترکیه، ترکقوزو و در سمت گرجستان، واله نام دارد. این مرز بیشتر با نام واله معروف است. مرز واله در مقایسه با مرز سارپ، بسیار کوچکتر و نیز خلوت تر می باشد. مرز واله را می توان پیاده طی کرد. نزدیک ترین شهر مهم ترکیه به مرز واله، شهر کارس می باشد و نزدیک ترین شهر مهم گرجستان به مرز واله، شهر آخالتسیخه می باشد. اتوبانی شهرهای کارس ترکیه و آخالتسیخه گرجستان را به هم متصل می کند. فاصله مرز واله تا شهر آخالتسیخه 11 کیلومتر و فاصله شهر آخالتسیخه تا شهر تفلیس گرجستان، 200 کیلومتر می باشد.

از آنجایی که به دلیل اختلافات، مرز ترکیه با ارمنستان بسته می باشد، مسافران زیادی برای سفر از ترکیه به ارمنستان، از مرز واله و از طریق کشور گرجستان به کشور ارمنستان سفر می نماید.

پلیس گرجستان هم در مرز سارپ و هم در مرز واله، با مسافران رفتار بسیار مودبانه ای دارد.

ساعات کاری مرز سارپ و مرز واله گرجستان

مرز سارپ به صورت شبانه روزی باز می باشد و مرز واله از ساعت 9 صبح تا 8 شب باز می باشد.

شهر تفلیس

مهمترین شهر و پایتخت کشور گرجستان، تفلیس می باشد. از آنجایی که کشور گرجستان با کشورها و فرهنگ های متفاوتی از قبیل روسیه در شمال، ترکیه در غرب، ارمنستان و ایران در جنوب و آذربایجان در شرق محصور شده است در کشور گرجستان، تنوع فرهنگی را مشاهده خواهید کرد.

شهر تفلیس در حال تغییر کردن و مدرن شدن است ولی همچنان استایل خود را حفظ کرده است. شب های تفلیس بسیار خاطره انگیز می باشد و جوانان زیادی را در شب های تفلیس در خیابان ها خواهید دید. تفلیس شهر مدرن جدیدی است که به آرامی در حال معرفی خود به جهان می باشد.
همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصی
جاذبه های توریستی تفلیس
جهت تردد در شهر تفلیس، می توان از وسایل حمل و نقل عمومی و یا تاکسی استفاده نمایید.
گرجستان
در ادامه، جاذبه های توریستی شهر تفلیس به اختصار معرفی شده اند.

1- بازار محلی تفلیس
یکی از مکان های جذاب شهر تفلیس که می توانید از آن بازدید نمایید، بازار محلی تفلیس می باشد. در این بازار، افراد محلی کلیه مایحتاج خود از قبیل میوه های تازه و خوراکی ها را تهیه می کنند. قسمت خوراکی های بازار محلی تفلیس، بسیار جذاب می باشد.

2- خیابان مرجانیشویلی
محل دیگری که در تفلیس باید از آن بازید نمایید، خیابان مرجانیشویلی می باشد. از بازار محلی تفلیس تا خیابان مرجانیشویلی حدودا یک کیلومتر پیاده، راه می باشد. در میدان مرجانیشویلی، فضایی متفاوت از بازار محلی تفلیس را خواهید دید. در میدان مرجانیشویلی شهر تفلیس، ساختمان های مدرن و کافه و رستوران های دنج را خواهید یافت. اینجا محل بسیار مناسبی برای صرف صبحانه می باشد.

3- تاتر مرجانیشویلی
یکی از جاذبه های توریستی در محله مرجانیشویلی تفلیس، تاتر مرجانیشویلی می باشد. شهر تفلیس دو تاتر مهم دارد. یکی از آنها تاتر مرجانیشویلی و دیگری تاتر روستاولی می باشد.

4- کلیسای سامبا
از میدان مرجانیشویلی به سمت کلیسای سامبا، تاکسی بگیرید که حدودا دو دقیقه طول می کشد. کلیسای سامبا تفلیس، در سال 2003 ساخته شده و یکی از بزرگترین کلیساهای ارتودوکس می باشد. ارتفاع کلیسای سامبا 101 متر بوده که با پله ها می توانید از آن بالا بروید.

ورودی و ناقوس کلیسای سامبا، از آثار برجسته معماری می باشند.

5- کاخ ریاست جمهوری گرجستان
در نزدیکی کلیسای سامبا، کاخ ریاست جمهوری گرجستان واقع شده که در سال 2004 توسط معماری ایتالیایی بنا شده است. ویژگی اصلی این بنا، گنبد بزرگ شیشه ای آن است که به تمام قسمت های شهر تفلیس، دید دارد.

6- رودخانه کورا و کلیسای متخی
جاذبه دیگر شهر تفلیس، رودخانه کورا (متکواری) می باشد. بر فراز یکی از صخره های کنار رودخانه کورا در تفلیس، یکی از معروف ترین کلیساها با نام متخی را خواهید دید که بیشتر برای مراسم ازدواج استفاده می شود. روزهای شنبه و یکشنبه، زوج های زیادی جهت مراسم ازدواج به این مکان می آیند.

کلیسا در کنار رودخانه کورا
در نزدیکی کلیسای متخی، رستوران های دنج و جالبی وجود دارند. پس از ادامه مسیر به میدانی زیبا خواهید رسید که از صفحه شطرنج زیبا و بزرگی تشکیل شده است.

7- میدان شطرنج تفلیس

8- شب های تفلیس
شب های شهر تفلیس بسیار زیبا و دیدنی می باشد.

شهر باتومی
شهر مهم دیگر کشور گرجستان، شهر باتومی در ساحل دریای سیاه می باشد. سواحل باتومی از سنگریزه تشکیل شده اند. شهر باتومی، ترکیب کوه و دریا را دارا می باشد و در واقع کوه و دریا در فاصله نزدیکی از یکدیگر قرار گرفته اند. افراد زیادی جهت تفریح و قدم زدن در سواحل زیبای باتومی به این شهر سفر می کنند.

شهر باتومی، دارای آب و هوای نیمه گرمسیری می باشد و هوای بسیار مطبوعی دارد.

یکی دیگر از شهرهای زیبا و مهم کشور گرجستان که در ساحل دریای ساه واقع شده است، شهر باتومی می باشد. همانطور که گفته شد، فاصله شهرهای باتومی و تفلیس از یکدیگر حدودا 362 کیومتر می باشد. در ادامه جاذبه های توریستی مهم شهر باتومی گرجستان آورده شده است.

1- دلفیناریم باتومی
قیمت بلیط دلفیناریم باتومی در مقایسه با موارد مشابه اروپایی، خیلی ارزان و در حدود 6 لاری گرجستان می باشد. نمایش دلفین ها در دلفیناریم باتومی، ساعات 2، 5 و 7 بعد از ظهر می باشد. اگر مایل باشید حتی می توانید با دلفین ها شنا نمایید که قیمت بلیط آن بین 100 تا 150 لاری گرجستان می باشد. 8 دلفین در دلفیناریم باتومی وجود دارند که همگی کاملا آموزش دیده و می توانند لحظاتی به یاد ماندنی را برای شما به ارمغان آوردند.

2- بلوار باتومی
در بلوار باتومی، فواره هایی با رقص موزیکال را می توانید مشاهده نمایید. همچنین در بلوار باتومی، رستوران ها و کافه های زیادی وجود دارند. در این بلوار مسیر اختصاصی دوچرخه سواری نیز وجود دارد. بلوار باتومی بسیار طولانی است و حدودا 7 کیلومتر طول دارد که در طی مسیر می توانید رستوران ها، پارک و فواره های زیادی را مشاهده نمایید.

3- باغ گیاه شناسی باتومی
اگر به درخت و گل و گیاه علاقه مند هستید، حتما از باغ گیاه شناسی باتومی بازدید نمایید. این باغ بسیار بزرگ بوده و رطوبت در آن با توجه به پوشش گیاهی بسیار زیاد است. در باغ گیاه شناسی باتومی می توانید از اینترنت وایرلس هم استفاده نمایید. باغ گیاه شناسی باتومی حدودا در 15 کیومتری شمال باتومی واقع شده است که با اتوبوس و یا تاکسی به راحتی می توانید به آنجا سفر نمایید.

دید خوبی از این باغ به شهر باتومی وجود دارد. شما می توانید حتی یک روز کامل را در این باغ پیاده روی و گشت و گذار نمایید. بازدید حدودا 4 ساعته از باغ گیاه شناسی باتومی توصیه می گردد.

4- چرخ و فلک باتومی
چرخ و فلک باتومی در کنار دریا واقع شده و به آرامی می چرخد در نتیجه شما می توانید مناظر زیبای زیادی را مشاهده نمایید. قیمت بلیط چرخ و فلک باتومی 1 دلار به ازای 5 دقیقه گردش آن می باشد.

5- فواره های باتومی
رقص آب فواره های باتومی که همراه با موزیک زیبا می باشد، بسیار زیبا است. در کنار فواره ها، مغازه های کوچکی وجود دارند که از آنها می توانید سوغات خریداری نمایید. همچنین هنرمندان محلی را خواهید دید که با هزینه بسیار مناسب، چهره شما را نقاشی می کنند.

6- بندر باتومی
بندر باتومی محل اصلی تردد کشتی ها بین شهرهای باتومی گرجستان و استانبول ترکیه می باشد. همچنین در بندر باتومی می توانید از کشتی های تفریحی استفاده نمایید که در امتداد ساحل دریای سیاه حرکت کرده و دید خیلی خوبی به شهر باتومی خواهید داشت. بندر باتومی در ابتدای بلوار باتومی قرار دارد.
همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصی
آب و هوا

سرزمین گرجستان از دید اقلیمی منحصر به فرد است، یعنی هر چهار فصل سال دیده می‌شود به طوری که در یک زمان در کناره‌های دریای سیاه هوای تابستانی در میان نخل‌های حکم فرماست؛ در تپه ماهورهای پایکوهی، رویش علف‌های تازه و گل‌های بهاری، همچنین در کوهستان، مه غلیظ همچون ابری که با ریزش برف و باران همراه‌است وجود دارد.

اما کوه‌های قفقاز بزرگ همچون قازبگی و دیگر کوه‌ها، از برف ضخیم پوشیده شده‌اند. در مجموع آب و هوای گرجستان تابعی است از موقعیت جغرافیایی این سرزمین، توده‌های هوای اشباع شده از بخارات آب دریای سیاه از سمت غرب وارد دالان قفقاز و در گرجستان غربی باعث بارندگی متناوب می‌شود و با از دست دادن نسبتی رطوبت از رشته کوه‌های سورامی، مسختی و ارسیانی وارد گرجستان شرقی می‌شود.

شاید به همین دلیل است که گرجستان شرقی بارندگی کمتری را دریافت می‌کند و آب و هوای آن خشک‌تر است.
همه چیز درباره سفر به گرجستان / از قیمت تورها تا سفر با ماشین شخصی
گزارشی از سفر با ماشین شخصی به گرجستان

آنچه می‌خوانید گزارش سفری است به گرجستان از راه زمینی ترکیه و با اتومبیل شخصی.چهارهزار کیلومتر رانندگی در ایران و ترکیه پس از تعیین زمان سفر، نوبت به اخذ ویزا رسید، از آنجا که ترکیه نیاز به گرفتن ویزا نداشت، ما تنها برای رفتن به گرجستان اقدام به این کار کردیم. باید سری به سفارت گرجستان می‌زدیم و درخواست می‌دادیم.

پس از انجام این محله، ویزا در دست با ماشین شخصی راهی گرجستان شدیم. ساعت 10:30 شب بود که به سمت مرز بازرگان به راه افتادیم و نزدیک 12 ساعت بعد به مرز رسیدیم.پیشتر از طریق وب‌گردی می‌دانستیم که در مرز ممکن است کمی معطل شویم و این زمان را برای خودمان دو ساعت در نظر گرفته بودیم، اما پس از رسیدن با ترافیک شدید اتومبیل‌های شخصی و اتوبوس‌ها مواجه شدیم و از آنجا که هنوز فرهنگ صف در ایران جا نیفتاده و جلو زدن در صف به زرنگی تعبیر می‌شود، مجبور شدیم هفت ساعتی را در صف بمانیم و گاه شاهد برخوردهای لفظی و فیزیکی رانندگان زرنگ با کسانی باشیم که در صف بودند.

پس از گذشتن از مرز و تنظیم ساعت (به دلیل اختلاف زمانی، ساعت‌هایمان را یک و نیم ساعت عقب کشیدیم) راهی شهر ترابزون شدیم. از آنجا که نمی‌دانستیم حداکثر مجاز سرعت در ترکیه چه میزان است، با سرعت 90 کیلومتر، به راهمان در جاده‌ای افتضاح و پر از چاله‌چوله ادامه دادیم.اولین مقصد ما شهر آگری بود که در آن برای ناهار توقف کردیم. اگر گذرتان به این شهر افتاد به رستوران BAYRAM ALISVERI سری بزنید، می‌توانید در آنجا اسکندرکباب، دونرکباب و آداناکباب را سفارش دهید.

تا به ارزروم برسیم شب شده بود، ترجیح دادیم شب را در همانجا توقف کنیم. اولین کسی که از او خواستیم نام هتل شهر را به ما بگوید، تا رسیدن به هتل Kral همراهی‌مان کرد. از نکات جالب توجه در ارزروم حجاب کامل اغلب خانم‌ها و وجود مسجدهای فراوان است که عموما به سبک مسجدهای ایاصوفیه طراحی و معماری شده است.

به گزارش پارس ناز صبح روز بعد بود که از ارزروم راهی ترابزون شدیم. جاده ارزروم- ترابزون به نسبت جاده قبلی بسیار بهتر بود، تنها 40 کیلومتر به ترابزون مانده بود که دمای هوا کاهش یافت و سرسبزی روی خود را به ما نشان داد. با چند توقف کوتاه به این شهر رسیدیم و پس از پرس‌وجو از اهالی، هتل SAGIROGLU را برای اقامت انتخاب کردیم، این هتل در مرکز شهر واقع شده است.

بنابراین پس از پارک ماشین‌ها برای صرف ناهار، به یکی از رستوران‌ها رفتیم. و در ادامه از آن برای گشت و گذار در شهر آماده شدیم. در این بخش از سفرمان از کوهی به نام BOZTEPE بالا رفتیم و از آنجا نگاهی به ترابزون انداختیم. در قهوه‌خانه‌های واقع در این کوه سر هر میز یک سماور و قوری برای صرف چای قرار داده‌اند، بنابراین اگر اهل چای هستید، رفتن به این مکان را به هیچ عنوان از دست ندهید.
بازدید و خرید سوغات از مرکز خرید فروم دیگر برنامه ما در این روز بود. صبح روز بعد به سمت شهر مرزی سارپ (مرز ترکیه- گرجستان) رهسپار شدیم، آن هم در جاده‌ای زیبا که از کنار دریای سیاه عبور می‌کرد. پس از پنج‌ونیم ساعت رانندگی به مرز رسیدیم. به واسطه وجود یک بازار مرزی در ترکیه (ISTAMBOL BAZAR) در اینجا هم مرز شلوغ بود، حدود سه ساعت طول کشید تا وارد خاک گرجستان شویم.

دوباره نوبت تنظیم ساعت بود (ساعت گرجستان نیم ساعت از ایران عقب‌تر است) و بعد حرکت به سمت باتومی. باتومی شهر ساحلی و زیبایی است، به ویژه در شب؛ چراکه شهر را با نورهای مختلف تزئین کرده‌اند.همچنین تمام نماهای ساختمان‌های این شهر با هزینه دولت بازسازی شده است. در باتومی در هتلی به نام (SAN”APIRO) در نزدیکی ساحل بار سفر را به زمین گذاشتیم و سراغ غذاهای گرجی نظیر خاچاپوری (khachapuri)، خینکالی (Khinkali)، چاناخی (Chanakhi) رفتیم.

خاچاپوری از آرد، پنیر، روغن و تخم‌مرغ تشکیل شده و لازم نیست با نان و برنج خورده شود. از آنجا که این غذا پروتئین کافی به بدن می‌رساند و گرجی‌ها عادت به صرف غذای سنگین در طول روز ندارند، بسیاری از آنها به خوردن یک خاچاپوری برای ناهار قناعت می‌کنند. چاناخی از تکه‌های بادنجان، گوشت بره، گوجه درسته پخته و فلفل سبز به همراه سبزیجات و سیر تشکیل شده است.

خینکالی نیز خمیرهای پخته‌شده‌ای است که در آن گوشت چرخ‌کرده و فلفل سیاه قرار داده‌اند. سالاد سزار هم سالاد معروف آنهاست که پیشنهاد می‌کنم خوردن آن را از دست ندهید. در باتومی شما غیر از لذت بردن از سواحل دریا، می‌توانید از بازدید از آبشار زیبایی به نام مخونستی (MAKHUNSETI) و باغ ملی آنجا لذت وافری ببرید. به گزارش پارس ناز در این باغ انواع درختان و گیاهان سراسر جهان قرار داده شده است. مقصد بعدی ما تفلیس بود.

بااینکه مسیر به گونه‌ای بود که از دریا فاصله می‌گرفتیم، اما کماکان جاده سرسبزی و زیبایی خودش را داشت. در مسیر رسیدن به این شهر از شهر گری (GORI) عبور کردیم. این شهر زادگاه استالین بوده و درحال‌حاضر موزه‌ای از وسایل زندگی، مجسمه و میز کار او در گری وجود دارد.حتی برخی از شهروندان عنوان می‌کردند که قطاری که با آن رهبر شوروی به ایران آمده نیز در شهر به نمایش گذاشته شده است. پس از رسیدن به تفلیس، اولین کار یافتن هتلی برای اقامت بود که ما پس از پرس‌وجو هتل VIP VICTORIA را انتخاب کردیم. از آنجا که هزینه هتل را همان ابتدا به صورت نقدی پرداخت کردیم، تخفیف خوبی برای ما قائل شدند.

تفلیس شهری است با معماری جذاب و مجسمه‌های فراوان، به گونه‌ای که در هر گوشه شهر مجسمه‌ها خودنمایی می‌کنند، برعکس باتومی مردم در تفلیس لباس‌های رسمی‌تری می‌پوشند و جذابیت‌های آن هم بیش از آنکه طبیعی باشند، تاریخی است.کلیسای سامبا یکی از این آثار است که علاوه بر مقصد توریست‌ها، برای مردمان گرجی مقدس و قابل احترام است.

از دیگر بناهای تاریخی این شهر « نارین قلعه» است که از بالای آن می‌توان کل شهر تفلیس را مشاهده کرد. این قلعه در دوران شاه‌عباس صفوی ساخته شده و در آن حمام‌های گوگردی و مسجد جمعه بیش از دیگر بناها خودنمایی می‌کند. از منطقه OLD TOWN هم می‌توانید نمای قدیمی شهر را ببینید، اما تفلیس جذابیت‌های طبیعی نیز دارد که از جمله آنها دریاچه لاک‌پشت‌هاست.

بازدید از این دریاچه برای شما خالی از لطف نخواهد بود. پس از چند روز ماندن در تفلیس، مسیر بازگشتمان را از گرجستان به ترکیه تغییر دادیم و از مرز پسوف وارد این کشور شدیم. در فاصله دو مرز، طبیعت بسیار زیبایی را شاهد بودیم، این امر همراه با خلوتی مرز، خاطره بسیار خوشی را برای ما به ارمغان آورد.

پس از پشت سرگذاشتن جاده کوهستانی، وارد یک جاده ناهموار شدیم که ما را به شهر کارز (KARS) راهنمایی می‌کرد. در این شهر برای استراحتی کوتاه و صرف غذا توقف كردیم و پس از آن، راهی مرز بازرگان شدیم تا از آنجا به سمت خانه رهسپار شویم و کوله بار سفر را در آنجا به زمین بگذاریم.
لیست گرانترین PS5 و XBOX
مشاهده قیمت
با 100,000 تومن طلا بخر!
نمایش قیمت


*لطفا از درج شماره تلفن و یا آدرس های اینترنتی مختلف اکیداً خودداری فرمایید.