آموزش پخت سه نوع شیرینی باسلوق خوشمزه
باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه و ملایر و اراک است که در این شهر تولید میشود. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)، نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده میشود.مواد لازم:
مقداری گردوی درسته
یک قاشق چایخوری کره
دو پیمانه آب
یک پیمانه نشاسته
هفت پیمانه سر خالی شکر
به میزان لازم پودر نارگیل تازه (بوی ماندگی ندهد)
طرز تهیه:
۱) ترشی نشاسته را میگیریم (در دستور لرزانک ترشی گرفتن را ارائه کردهام) و ۲ ساعت آن را در آب میخیسانیم.
۲) مواد را در تابه ریخته به آرامی روی حرارت ملایم هم میزنیم (مواظب باشید تا گلوله نشود).
۳) کمی که سفت شد شکر را اضافه میکنیم (اگر خیلی سفت بود با احتیاط کمی آب اضافه میکنیم) و مرتب میزنیم تا رنگ مواد کاملاً شفاف شود و از ظرف جدا شود و حالت کشدار پیدا کند.
۴) تابه را از روی حرارت برداشته و کره را اضافه میکنیم و هم میزنیم تا کره جذب شود سپس گلاب را اضافه مینمائیم و آن را ورز میدهیم.
۵) پودر نارگیل را روی سینی پخش کرده و مواد را روی آنها ریخته و دوباره روی مواد پودر اضافه کرده و آن را ورز میدهیم تا از چسبندگی آن کاسته شود.
۶) سینی را کاملاً تمیز کرده و عمل فوق را تکرار میکنیم و مواد را باز کرده و گردوها را میچینیم و با کمک کاردک آن را لوله میکنیم یا قالب میزنیم.
مواد لازم :
پودر نارگیل ۱۵۰ گرم
مغز گردو ۱۰۰ گرم
روغن مایع یک قاشق چایخوری
آب سرد دو لیوان
گلاب نصف لیوان شکر ۲۰۰ گرم
نشاسته ۱۰۰ گرم
پودر نارگیل ۱۵۰ گرم
مغز گردو ۱۰۰ گرم
روغن مایع یک قاشق چایخوری
آب سرد دو لیوان
گلاب نصف لیوان شکر ۲۰۰ گرم
نشاسته ۱۰۰ گرم
طرز تهیه:
در یک ظرف تفلون نشاسته را با آب سرد حل کرده و سپس روی حرارت ملایم گذاشته تا کاملاً حل شود باید خیلی مراقب بود تا گلوله نشود. وقتی مایع حل و نرم شد شکر و گلاب و روغن را اضافه کرده و مرتب هم زده تا مایع به قدری غلیظ شود که بصورت یک خمیر در وسط ظرف بماند. سپس از روی حرارت برداشته و مغز گردو را با آن مخلوط کرده و میگذاریم تا خنک شود.
وقتی خنک شد آن را به مدت ۱ ساعت در یخچال میگذاریم تا کاملاً سفت شود بعد اندکی دست خود را چرب کرده و مایع خمیر شکل خود کمی ورز میدهیم و بعد بصورت لولههای به قطر ۳ سانتیمتر درآورده و در پودر نارگیل میغلطانیم و با مغز گردو تزئین میکنیم.
دستور شماره سه
مواد لازم:
آب سرد ۴ پیمانه (۶۴۰ میلیلیتر)
نشاسته ذرت ۱ پیمانه (۲۱۰ گرم)
شکر ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
کره ۲ قاشق سوپخوری (۳۲ گرم)
گلاب ۱ پیمانه (۱۶۰ میلیلیتر)
پودر نارگیل یا آرد مقداری برای تزیین
گردو ۱ پیمانه (۱۶۰ گرم)
آب سرد ۴ پیمانه (۶۴۰ میلیلیتر)
نشاسته ذرت ۱ پیمانه (۲۱۰ گرم)
شکر ۲ پیمانه (۳۰۰ گرم)
کره ۲ قاشق سوپخوری (۳۲ گرم)
گلاب ۱ پیمانه (۱۶۰ میلیلیتر)
پودر نارگیل یا آرد مقداری برای تزیین
گردو ۱ پیمانه (۱۶۰ گرم)
طرز تهیه:
۱. آب سرد و نشاسته را مخلوط کنید تا مایه کاملاً یکدست شود. سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و دائماً هم بزنید تا گلوله نشود از صافی رد کنید تا بدون ناخالصی شود.
۲. مواد را مجدداً روی حرارت قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا مایه یکدست و غلیظ شود. سپس کره و گلاب را نیز بیفزایید و مواد را دائماً هم بزنید تا کاملاً سفت و غلیظ شود.
۳. روی سطح صافی کمی آرد یا پودر نارگیل پاشیده از خمیر گلولههای یک اندازه برداشته و با کمک وردنه آن را فرم دهید سپس روی هر کدام از آنها یک گردو قرار دهید و تمام آن را در ظرفی قرار داده به مدت پنج تا شش ساعت داخل یخچال قرار دهید.