طرز تهیه انگشتپیچ سوغات همدان در خانه
انگشتپیچ یک نوع خوردنی شیرین است که سوغات شهر همدان به شمار میآید. مواد اولیه انگشتپیچ را سفیده تخم مرغ، گلاب، شکر و آب تشکیل میدهد و قنادها آنقدر آن را بهم میزنند تا ظاهر آن سفت شده و حالتی مانند عسل به خود بگیرد. این شیرینی بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ سال است که در همدان تهیه میشود. در مورد زردههای باقیمانده نیز قنادهای همدانی فکری هم به حال آن کردهاند و این زردهها را به حلوازرده تبدیل میکنند.
از لحاظ لغوی انگشتپیچ به هر چیز بسته و غلیظ و بستهای که دور انگشت پیچد، مانند عسل، شیره دوشاب گفته میشود. همچنین حلوای انگشتپیچ نیز وجود دارد که حلوایی است که از قند، زاج سفید، تخممرغ، عرق بیدمشک، آبلیمو و هل تهیه میشود.[۳]
انگشتپیچ دارویی
در طب سنتی انواعی از انگشتپیچ وجود دارد که به منظور درمان بیماری و با خواص دارویی خاصی ترکیب شدهاند. مثلاً انگشتپیچ مرّ مکّی که مخلوطی از مرّ و عسل است و برای درمان سرفه مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.
در طب سنتی انواعی از انگشتپیچ وجود دارد که به منظور درمان بیماری و با خواص دارویی خاصی ترکیب شدهاند. مثلاً انگشتپیچ مرّ مکّی که مخلوطی از مرّ و عسل است و برای درمان سرفه مزمن مورد استفاده قرار میگیرد.
دستور شماره یک
شکر 1 کیلو
سفیده تخم مرغ 3 عدد
جوهر لیمو 1/8 قاشق چایخوری
آب به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر
مواد لازم :
شکر 1 کیلو
سفیده تخم مرغ 3 عدد
جوهر لیمو 1/8 قاشق چایخوری
آب به مقدار یک بند انگشت از شکر بالاتر
طرز تهیه:
شکر را در ظرف مورد نظر ریخته ، و آب را که باید به مقدار یک بند انگشت بالاتر از شکر باشد اضافه کرده، و بر شعله گاز قرار می دهیم.بعد از این که شربت قوام آمد ، جوهر لیمو را داخل آن می ریزیم. بعد از کمی حرارت، مقداری از شربت را بین دو انگشت قرار می دهیم، اگر کش دار شد، حرارت را خاموش و صبر می کنیم تا خنک شود در حدی که اگر سفیده را به آن اضافه کنیم پخته نشود، در این زمان سفیده ها را به میزانی که پف کند هم می زنیم. سپس آن را به شربت اضافه و آنقدر هم می زنیم تا مواد کاملا سفید و یکدست و کش دار شود. هم اکنون انگشت پیچ آماده است، ما می توانیم برای عطر و طعم آن به شربت، گلاب هم اضافه کنیم و در زمان هم زدن مواد از مقداری دارچین استفاده کنیم. و در آخر با دارچین و خلال پسته و بادام در صورت تمایل آن را تزئین کنیم.