آموزش پخت شیرینی اریس خوشمزه در خانه
اریس، ریس یا سوت شیرنیسی یکی از شیرینیهای محلی تبریز است. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست میکنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و... میباشد.
Eris (تورکجه: اِریس) or Riss is one of Tabriz"s most popular confections. It is made of pistachio, milk, sugar, vanilla, and butter. It is made in variety of flavors and forms. It is also popular with the tourists that visit Tabriz, they usually buy it as a souvenir. It is also exported to other cities of Iran.
It has a very simple recipe, and can be made at home without difficulty.
It has a very simple recipe, and can be made at home without difficulty.
ریس کاکائویی کشی
: این ریس در دو نوع پستهای و ساده تهیه میشود: اگر بخواهید در خانه این شیرینی را تهیه نمایید میتوانید به روش زیر عمل کنید:مواد لازم:
شیر: ۲ پیمانه
شکر: نصف پیمانه
کاکائو: نصف پیمانه
کره:۲۵ گرم
خلال پسته: به میزان لازم
طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه ترجیحاً لعابی یا مسی بریزید، بگذارید روی حرارت ملائم تا بجوشد، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و گاهگاهی هم بزنید تا ته ظرف نچسبد، وقتی غلظت آن مثلِ فرنی شد از رو حرارت بردارید. کف یک سینی پلاستیک بکشید و مایع رو بریزید توی آن و صاف کنید بعد روی آن را با پسته بپوشانید، بگذارید ۵ ساعت در دمای معمولی اتاق بماند تا خودش را بگیرد، بعد به صورت مستطیل برش بزنید. میزان کاکائو بستگی به خودتان دارد میتوانید کم یا زیاد کنید هرچقدر بیشتر باشد شکلات شما تیرهتر میشود. ریسهای حاضری را داخل کپسولهای پلاستیکی میپیچند تا خشک نشوند.
نکته: در قنادیها به جای شیر از گلوکز استفاده میشود اما کار با گلوگز در خانه مشکل است.
ریس شیری کشی: این ریس نیز در دو نوع پستهای و ساده در دسترس میباشد. مثل کاکائوئی است فقط کاکائو را حذف کنید و در اواخر پخت کمی وانیل به آن اضافه کنید.