ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

آموزش پخت (طرز تهیه) زولبیا و بامیه خوشمزه در خانه

آموزش پخت (طرز تهیه) زولبیا و بامیه خوشمزه در خانه

بامیه یکی از شیرینی‌های سنتی عراقی می باشد. از مواد اولیه این نوع شیرینی می‌توان به ماست و نشاسته و خمیرمایه اشاره کرد که بعد از ترش شدن و به اصطلاح ور آمدن آن را به آرد اضافه می‌کنند. سپس از تخم مرغ برای پف کردن بامیه استفاده می‌شود که البته این روش به تازگی به کار می‌رود و در گذشته کاربردی نداشته‌است؛ این تنها تفاوت میان بامیه قدیم با حال است. هنگامی که بامیه آماده شد آن را در شکر قوام‌یافته می‌اندازند تا شیره را به خود جذب کند. شیعیان ایرانی در ماه رمضان، از زولبیا و بامیه برای افطار استفاده می‌کنند.
Tulumba Bamiyeh
آلبوم عکس دسر خوشمزه بامیه
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
زولبیا چیست؟ تاریخچه زولبیا
Bāmiyeh
Bāmiyeh (Persian: باميه‎), (Azerbaijani: Ballıbadı) ,Tulumba (Turkish: Tulumba), or Tulumba (Armenian: թոլումբա) is a traditional Iraqi Sweet, similar to a doughnut.

It is made from a [l]- and starch-based dough, which is fried before being dipped in syrup.[3] It is a special sweet often enjoyed at Iftar in Ramadan.[4] It is also commonly served with its counterpart, the zulbiā (Zoolbia), which is prepared the same way, but the only difference is that its a web-like arrangement consisting of strips of dough.
شیرینی
مواد لازم برای شیرینی بامیه :

آرد ۱ پیمانه
آب ۱ و یک سوم پیمانه
زعفران دم کرده ۲ قاشق غذا خوری
روغن مایع ۱ قاشق غذا خوری
بکینگ پودر ۱ قاشق مربا خوری
تخم مرغ ۴ عدد
روغن مخصوص سرخ کردن به میزان لازم
Tulumba Bamiyeh
بامیه 6#
برای بزرگنمایی و دانلود تصویر کلیک کنید.
مواد لازم برای شربت بامیه :

شکر دو و نیم پیمانه
آب یک پیمانه
گلاب یک چهارم پیمانه
آب لیمو یک الی دو قاشق غذا خوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
مواد لازم برای شیرینی بامیه
طرز تهیه : ابتدا شربت را جداگانه تهیه کنید . وقتی شربت آماده شد نوبت تهیه بامیه است.

آرد و بکینگ پودر را با هم مخلوط کنید.
آب را در ظرفی روی شعله بگذارید زعفران و روغن را در آن بریزید.
وقتی آب جوش آمد آرد را یکباره درآن بریزید و خوب مخلوط کنید و شعله را خاموش کنید و آنقدر بهم بزنید تا یک خمیر سفت و یکنواختی درست شود.
وقتی خمیر سرد شد یک تخم مرغ اضافه کنید و خوب به هم بزنید در این حالت خمیر ابتدا تکه تکه میشود ولی با هم زدن به مرور خمیر یکنواخت میشود سپس تخم مرغ بعدی را اضافه کنید و باز هم خوب مخلوط کنید و تخم مرغهای بعدی را هم همین روش اضافه کنید.
در این مرحله خمیر آماده است .به ارتفاع دو سانتی متر از ماهیتابه کوچکی را روغن بریزید ظرف کوچک موجب میشود تاروغن کمتری هدر میرود و متوجه میشوید که بعد از اتمام پخت شیرینی روغن زیادی مصرف نشده، که معمولاً دور ریخته میشود ولی این مقدار برای شناور شدن بامیه در هنگام سرخ کردن لازم است . خمیر را در قیف مخصوص بریزید و از ماسوره کنگره دار استفاده کنید. و بامیه ها را پس از سرخ شدن در شربت بیندازید و صبر کنید تا شهد را به خود بکشد . هر بیشتر شهد جذب بامیه شود ظاهر شفافتر و شیشه ای تر ی به خود می‌گیرد.

این شیرینی جزو شیرینی‌هایی است که نیاز به فر ندارد و به روش سرخ کردن تهیه میشود البته روغن فراوانی به خود نمیکشد ولی بایستی هنگام سرخ کردن در روغن شناور باشد تا یکدست سرخ شود. نوع شیرینیهای بامیه‌ای که در بازار تهیه میشود به علت استفاده از روغن جامد و هم چنین استفاده مکرر از این روغن بخصوص در دمای بالا مناسب نمیباشد. این شیرینی به علت داشتن شهد فراوان هر چه کمتر مصرف شود بهتر است. بامیه‌ها را از شهد خارج کنید و در دیس بچینید و با پسته و یا نارگیل تزئین کنید.
زولبیا
مواد لازم برای درست کردن زولبیا :

نشاسته ۲۰۰ گرم
ماست ۱۸۰ گرم
آرد ۲۰ گرم
زعفران حل شده یک قاشق سوپخوری
روغن جامد یک قاشق چایخوری
جوش شیرین یک دوم قاشق چایخوری
آب یا گلاب یک قاشق سوپخوری
مواد لازم برای درست کردن زولبیا
طرز تهیه:

نشاسته و ماست را مخلوط کرده، چند دقیقه‌ای صبر می‌کنیم تا نشاسته در ماست خیس خورده و به راحتی حل شود. سپس آرد را اضافه می‌کنیم و با همزن خوب به هم می‌زنیم تا مایع زولبیا صاف و یکدست شود. روغن جامد را اضافه کرده و در حین به هم زدن آب یا گلاب را همراه با زعفران حل شده به مایع اضافه می‌کنیم و آن را در قیف مخصوص می‌ریزیم.

در این مرحله جوش شیرین را هم اضافه می‌کنیم و مایع را خوب به هم زده، در حالی که روغن روی شعله قرار دارد، زولبیا را توسط قیف در روغن کاملا داغ به صورت دایره‌های بزرگ و کوچک فرم می‌دهیم و بلافاصله پس از کمی سرخ شدن آنها را پشت و رو می‌کنیم.

زولبیاها را در شربت قرار می‌دهیم و پس از۱۵- ۱۰ دقیقه آنها را از شربت خارج کرده و در صافی قرار می‌دهیم تا شربت اضافه آن خارج شود.

مواد لازم برای شربت:

شکر ۲فنجان
آب یک فنجان
گلاب ۲ قاشق سوپخوری
زعفران حل شده یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق مربا خوری

طرز تهیه شربت: آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار می‌دهیم تا بجوشد. بعد گلاب و زعفران را اضافه کرده، سپس آبلیمو را می‌ریزیم. پس از چند جوش، شربت آماده شده را از روی شعله بر می‌داریم. یادآوری: برای سرخ کردن بامیه و زولبیا از روغن مایع استفاده کنید، چون روغن جامد باعث سفت شدن آنهاخواهد شد.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
ارزانترین ماشین دبی به تومان چقدر است؟ (لیست قیمت 2024)
لیست آپارتمان‌های ۵ میلیارد تومانی در تهران (جدول بهار 2024)
قیمت خانه در عمان چقدر است؟ (قیمت ویلا در عمان به تومان)
مالیات خودرو وارداتی در ۱۴۰۳ (لیست خودروهای شامل مالیات)
قیمت محصولات فورد 2024 به تومان (قیمت شاسی بلند آمریکایی Ford)
پرفروش ترین گوشی‌های سال 1403 (لیست 10 گوشی پرفروش امسال)
قیمت تارا و دنا پلاس چقدر افزایش یافت؟
قیمت انواع پژو ۴۰۵ در بازار (قیمت SLX به 520 میلیون رسید)
قیمت یک شب اجاره ویلا در مازندران و گیلان چقدر است؟
قیمت بنتلی 2024 به تومان (لیست قیمت محصولات بنتلی)

ثبت نظر شما