آموزش پخت حلوای تیره برای مراسمات / حلوا چطوری درست کنم؟
یکی از بهترین و معروف ترین دسرهای مخصوص مراسم هایی مانند عاشورا، ماه رمضان و اعیاد و مراسم ترحیم، پخت حلوای تیره خوشمزه است. برای آموزش نحوه ی پخت این نوع حلواها با فایندز همراه باشید :مواد لازم
:شکر ۱ لیوان
آب ۱ و ۱/۲ لیوان
گلاب ۱/۳ لیوان
زعفران آب کرده ۵ قاشق غذاخوری
پودر هل ۱/۴ قاشق چایخوری
روغن مایع ۱ لیوان (ابتدا داغ شده و پس از تفت دادن آرد به آن اضافه میشود)
آرد سفید یا آرد سنگک ۲ لیوان
کره ۵۰ گرم (پس از اضافه کردن همه مواد به آرد به آن اضافه میشود)
طرز تهیه
: برای تهیه شیره حلوا باید شکر، آب، گلاب، زعفران و هل را مخلوط کنید و درون قابلمهای روی حرارت ملایم قرار دهید تا ۵ دقیقه بجوشد، روغن را نیز داخل قابلمهای بریزید تا گرم شود؛ آرد را ۲ بار الک کنید سپس داخل ظرفی بریزید و با حرارت کم شروع به تفت دادن کنید.آرد را آنقدر تفت دهید تا رنگ آرد کرم شود. بسیار مراقب باشید آرد شما ته نگیرد (با قاشق مرتب آرد را هم بزنید)؛ پس از آنکه رنگ آرد کرم شد روغن داغ را به آرد اضافه کنید و خوب مخلوط نمائید تا آرد سرخ شود و رنگ آرد طلایی شود.
حرارت را کم کنید و شیره داغ (مخلوط اب و شکر که از قبل آماده کردهاید) را اضافه کنید، پس از اضافه کردن همه مواد را خوب مخلوط کنید سپس کره را اضافه کنید و هم بزنید تا حلوا خودش را بگیرد و به روغن بیفتد. سپس حلوا را داغ درون ظرف بریزید و با پسته، پودر نارگیل و … تزئین کنید.
نکتهها: بهترین آرد برای حلوا آرد نان و بخصوص آرد سنگک میباشد؛ میتوانید این حلوای خوشمزه را با نان شیرینی میکادو (نان بستنی) نیز سرو کنید، برای این کار به همان صورت داغ روی یک لایه نان حلوا بریزید و کامل پخش کنید سپس رویش نان دیگری قرار دهید و پس از خنک شدن بصورت شیرینی برش بزنید.
اگر در زمان درست کردن حلوا درون مخلوط آرد و روغن گلولههای ریزی مشاهده کردید با رد کردن آرد از یک صافی بزرگ این مشکل برطرف خواهد شد، میتوانید قبل از اضافه کردن آرد به روغن یک بار آرد را الک کنید تا این مشکل بوجود نیاید؛ برای دادن رنگ بیشتر به حلوا میتوانید ۲ قاشق غذاخوری پودر کاکائو در زمان اضافه کردن آرد به روغن بریزید، طعم کاکائو درون حلوا مشخص نیست.
دستور شماره دو
مواد لازم :
زعفران ۱/۲ قاشق چایخوری
گلاب ۱/۲ پیمانه
آب ۵ پیمانه
آرد ۵ پیمانه
شکر ۴ پیمانه
روغن ۴ پیمانه
چگونگی پخت: آرد را با حرارت ملایم حدوداً (۲۰) دقیقه تفت میدهیم تا رنگ آرد تغییر کند و خامی آن از بین برود. سپس کره و روغن را به آرد اضافه کرده و کمی سرخ میکنیم. شکر و آب را روی حرارت میگذاریم تا تقریباً غلیظ شود. گلاب و زعفران را به شربت اضافه کرده و شربت را کمکم به مواد اضافه مینماییم و مدام هم میزنیم. زمانی که حلوا سفت شد آن را کمی در قابلمه میگردانیم تا روغن بیاندازد و سپس آنرا در ظرف کشیده تزیین مینماییم.