ارزانترین‌ها پرفروش‌ها بهترین محصولات گوشی آموزش آشپزی
×
لیست پرفروش ترین گوشی ایران
مشاهده قیمت

طلاق چیست؟ تاریخچه طلاق + روش های طلاق گرفتن

طلاق چیست؟ تاریخچه طلاق + روش های طلاق گرفتن

طلاق به معنی پایان قانونی ازدواج و جدا شدن همسران از یکدیگر است و در پی آن حقوق و تکالیف متقابلی که بین زوجین در هنگام ازدواج وجود داشته از میان می‌رود. طلاق معمولاً وقتی اتفاق می‌افتد که استحکام رابطه زناشویی از بین می‌رود و میان زوجین ناسازگاری و تنش وجود دارد. طلاق اجتماعی، تغییرات در دوستی‌ها و سایر روابط اجتماعی است که مرد یا زن طلاق گرفته با آن‌ها سر و کار دارد. طلاق روانی، موقعیتی است که از طریق آن فرد پیوندهای وابستگی عاطفی به همسرش را قطع کند و به تنها زیستن تن دردهد.

طلاق با فسخ ازدواج متفاوت است. فسخ ازدواج به معنای این است که ازدواج صورت گرفته از ابتدا باطل و بی‌اعتبار بوده‌است. شیوهٔ انجام طلاق در قوانین کشورهای مختلف بسیار متفاوت است اما در اغلب کشورها نیاز به تأیید یک دادگاه یا مرجع رسمی حقوقی وجود دارد. مذاهب مختلف نیز رویکردهای متفاوتی به طلاق دارند. طلاق در اسلام به اختیار شوهر انجام می‌شود اما زن نیز در شرایط خاصی ممکن است حق طلاق را به دست بیاورد.

واژه طلاق از ریشه عربی و به معنی «گشودن گره» و «رها کردن» است و در فقه اسلامی «زائل کردن قید ازدواج با لفظ مخصوص» تعریف می‌شود. در فارسی از واژهٔ هِلِش، برای اشاره به طلاق استفاده می‌شده که از تغییریافتهٔ hiliŠn از پارسی میانه است.طلاق چیست؟ تاریخچه طلاق + روش های طلاق گرفتن
به طور کلی انواع طلاق ها در کشور ایران به شرح زیر هستند.
1. ساده ترین شکل وقوع طلاق زمانیست که زن و شوهر بر مساله طلاق توافق داشته باشند و دیگر مایل به ادامه زندگی با هم نباشند. این نوع طلاق به طلاق توافقی معروف است که از اختیار مرد در طلاق ناشی می شود.

2. نوع دیگر طلاق که اساس تمام قوانین طلاق می باشد طلاق به خواست و اراده مرد است.

3. درخواست طلاق از طرف زن که این نوع طلاق تنها در صورتی است که زن یکی از شروط ضمن عقد را داشته باشد.

طلاق توافقی


طلاق توافقی بدین شکل هست که مرد و زن پـس از اینکه ادامه زندگـی مشترک را به صلاح تشخیص ندادند میتوانند با موافقت در زمینه مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند برای طلاق توافقی اقدام کنند.

طلاق از طرف مرد


مرد حق طلاق دارد و میتواند در هر وقتی برای طلاق همسـرش اقدام نماید ولی ایـن به آن مفهوم نیست که حق و حقوق زن ضایع شود بلکه مرد وقتی میتواند زن را طلاق دهد که تکلیف حق و حقوق زن را معیـن و پرداخت نماید که ایـن حق و حقوق عبـارتند از: مهریه؛ نفقه؛ اجرت المثل؛ شرط تنصیف دارایی.
یکـی از نکات حائز ارزش در وقتی که طلاق از طرف مرد صورت میگیرد چنان چه تقاضـای طلاق مرتبط به بد رفتاری زن نباشد در ایـن صورت زوج نصف اموالی که پـس از عقد نکاح حاصل شده است را می بایست طبق دستور محکمه به زن پرداخت نماید.

طلاق از طرف زن


به طور کلی زن حق طلاق ندارد و حق طلاق به مرد داده شده هست اما در صورتیکه زن یکـی از مسائل زیر را داشته باشد:

1. در مسائلی که قانون به زن حق تقاضای طلاق داده هست که همـان شروط ۱۲ گانه ضمن عقد وصلت است.

2. در مسائلی که زن به صورت شرط ضمن عقد وصلت یا عقد ضـروری دیگر وکالت بلاعزل برای انجام صیغه طلاق گرفته باشد.

در صورتیکه فرایند طلاق توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟

• در کمترین هنگام ممکن با دقت به نوع طلاق انجام می شود.

• نیازی به بودن زن و مرد در محکمه نیست.

• نیازی به بودن زن و مرد در جلسات مشاوره و یا داوری نیست و وکیل به جای آنان در جلسات مشاوره و داوری شرکت خواهد کرد.

• اگر طلاق توافقی باشد توافقات زن و مرد بوسیـله وکیل صورت جلسه و مطابق آن حکم صادر می شود.

• انجام صیغه طلاق نیز بدون بودن زن و مرد و بوسیـله وکیل است.

مدارک مورد نیاز برای اعطای وکالت به وکیل جهت طلاق

1. اصل سند ازدواج
2. اصل شناسنامه
3. کپی کارت ملی
به طور کلی مدارک لازم جهت وقوع طلاق همین سه مورد بالا می باشند اما باز شرایط دیگری نیز جهت این کار لازم است که در ادامه یه صورت کامل توضیح خواهم داد.

در صورت نبود اصل مدرک پیوند می بایست رونوشت آن را از دفترخانه محل انعقاد عقد نکاح اخذ نمایید.

اگر زنی به دلیل سختی و حرج ناشی از نداشتن رعایت حقوق زناشویی مثل عدم پرداخت نفقه؛ تقاضای طلاق کند حاکم می‏تواند مرد را به رعایت حقوق زناشویی الزام؛ تعزیر و نهایتا طلاق زن را بدون رضایت شوهر اجرا نماید؛ از این رو زن می‏تواند کلیه مهریه خود را مطالبه کند و از شوهر ناسازگار خویش جدا می‎شود.

لیکن چنان چه زن بخواهد بدون دلیل مشروع و بدون اینکه شوهر از وظایف شرعی و قانونی خود کوتاهی کرده باشد و صرفا به دلیل کراهت از شوهر از او جدا شود بایستی رضایت شوهر را در طلاق دادن جلب نماید که این امر در قالب طلاق خلع و مبـار ات محقق می‌‏شود.

چرا باید زن رضایت مرد را برای طلاق جلب نماید؟

اول: حکمت آن نیز روشن و منطقی است؛ شوهر برای پیوند متحمّل هزینه‏ هایی گوناگون مادی و معنوی شده هست و عزم کرده بر حسب قوانین وضوابط شرعی با همسـر خود زندگی کند ولی زن به دلایل مورد نظـر خودش خواهان طلاق است؛ از این رو می بایست به نوعی جبران کند.

دوم: طلاق حق مرد است؛ از این رو زن با بذل مال یا مهر خود به نوعی رضایت او را جلب می‏کند و از لجاجت مرد می‌کاهد.

سوم: زن برای رهایی خود این کار را انجام می‌دهد و بدیهی هست که کسی که می‎خواهد به خواسته‏ای دست یابد می بایست از خواسته دیگری چشم‏‌پوشی کند و این معنا ندارد که زن نیز خواهان طلاق باشد و نیز خواهان مهریه. زیرا زن به دنبال رهایی از مردی هست که از وی کراهت دارد و در این صورت طلب مهریه به عنوان هدیه و شیرینی زندگی از او توقع بی‌جایی است.
طلاق چیست؟ تاریخچه طلاق + روش های طلاق گرفتن

آثار طلاق


نبود ناگهانی همسر ممکن است احساس اضطراب یا هراس ایجاد کند؛ هر چند برخی نیز ممکن است پس از طلاق احساس خوشحالی داشته باشند. معمولاً زنان از طلاق بیش از مردان از نظر اقتصادی زیان می‌بینند، اما فرایندهای سازگاری روانی و اجتماعی برای مردان و زنان تفاوت چندانی ندارد. بعضی از مردان و زنان ممکن است پس از طلاق به ازدواج مجدد تن در دهند.

طلاق و کودکان


کودکانی که والدینشان از ازدواج خود راضی نیستند اما با هم زندگی می‌کنند، ممکن است تحت‌تأثیر تنش ناشی از روابط آن‌ها به اضطراب یا افسردگی مبتلا شوند. کودکان پس از جدایی پدر و مادرشان نیز به اضطراب عاطفی دچار می‌شوند. کودکان بزرگ‌تر بهتر می‌توانند انگیزه‌های پدر و مادرشان را برای طلاق درک کنند. این کودکان ممکن است به خاطر اثراث طلاق بر آینده خود نگران باشند یا این که احساس تنهایی داشته باشند. کودکان هنگامی که پس از جدایی هم با پدر و هم با مادر رابطه مداوم دارند، در وضع بهتری به سر می‌برند تا هنگامی که فقط یکی از آن‌ها را به طور منظم می‌بینند. طلاق هماهنگی میان والدین، مسائل نگه‌داری کودک و حق ملاقات را در برمی‌گیرد. به تازگی به فرزندی پذیرفتن کودکان بی‌سرپرست از سوی افراد مجرد شیوع بیشتری پیدا کرده است. این موضوع موافقان و مخالفانی دارد. مخالفان بر این باورند که این کودکان با ورود به یک خانواده تک سرپرست با مشکلات عاطفی رو به رو خواهند شد.

شواهد حاکی از آن است که نوجوانانی که در خانواده‌های تک والدی بزرگ شده‌اند بیش از همسالان خود که در خانواده‌های دو والدی تربیت شده‌اند، به سمت رفتارهای پرخطر تمایل دارند، شامل مصرف دخانیات، نوشیدن الکل، خشونت، روابط جنسی ناامن و اقدام به خودکشی.

تاریخچه


طلاق در بسیاری از سرزمین‌های باستانی از جمله میان‌رودان، یونان، ایران، مصر و چین وجود داشته‌است. کنستانتین محدودیت‌های بسیاری برای طلاق ایجاد کرد و در قرن دهم میلادی کلیسای مسیحی آن را ممنوع دانست. هنری هشتم برای نخستین بار از مجلس کلیسای انگلیس خواست که ازدواج او را فسخ نماید.

به مرور زمان کشورهای اروپایی و مسیحی حق طلاق را برای زن و شوهر به رسمیت شناختند. با این حال، در سال ۱۹۸۶ در ایرلند پارلمان طلاق را غیرقانونی اعلام کرد. در انگلستان، در سال ۱۹۶۹ لایحه قانونی اصلاح طلاق به تصویب رسید که گرفتن طلاق را برای زن و شوهر آسان‌تر کرد. بین سال‌های ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰، میزان طلاق در بریتانیا به طور ثابت هر سال ۹ درصد افزایش یافت و در طی آن دهه دو برابر شد.
شامپو ضد ریزش
بهترین شامپو ضد ریزش مو
مشاهده لیست
خودکار
ارزانترین یخچال بازار
مشاهده قیمت
خودکار
بهترین پلی استیشن و ایکس باکس ایران
مشاهده قیمت
آخرین قیمت قیمت طلا و سکه (کاهش قیمت سکه همچنان ادامه دارد)
قیمت محصولات هایما (سقوط قیمت هایما ۸S مدل 1403)
پیش‌ بینی قیمت سکه (قیمت سکه و طلا کاهش یافت!)
مقایسه گلکسی A55 با ردمی نوت 13 پرو پلاس (شیائومی بخریم یا سامسونگ؟)
قیمت مرسدس در دبی (لیست ارزانترین بنزهای دبی را ببینید!)
پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه در اردیبهشت (روند کاهش قیمت‌ها در پیش است!)
آخرین قیمت آیفون ۱۳ (جدول قیمت گوشی سامسونگ و اپل)
ارزانترین ماشین دبی به تومان چقدر است؟ (لیست قیمت 2024)
لیست آپارتمان‌های ۵ میلیارد تومانی در تهران (جدول بهار 2024)
قیمت خانه در عمان چقدر است؟ (قیمت ویلا در عمان به تومان)

ثبت نظر شما