تهچین چیست؟ انواع ته چین + طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی زعفرانی
تهچین یک غذای ایرانی است که از مخلوط برنج، انواع گوشت (مرغ متداولتر است)، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. تهچین در بین غذاهای ایرانی به خاطر شکل و فرم زیبایش از جمله غذاهای رسمی و مناسب مهمانیهاست، که از دو بخش تشکیل شدهاست: اول قشر کلفت تَهدیگ زعفرانی که مقداری گوشت یا مرغ پخته در آن قالبگیری شدهاست. دوم چلو سفید که روی تَهدیگ ریخته میشود و هنگام کشیدن غذا زیر تَهدیگ یا کنار آن قرار میگیرد و در واقع مکمل آن است. بخش چلو سفید قابل حذف است و در سالنهای غذاخوری اغلب تهچین را به همان صورت قشر تَهدیگ درست میکنند، اگرچه در خانهها این روش کمتر معمول است.Tahchin (Persian: ته چین), also known as Persian Baked Rice Cake, is an Iranian rice cake primarily consisting of rice, yogurt, saffron. Some versions of the dish are more elaborate, folding in chicken, vegetables, fish, or red meat. Tahchin is composed of two different parts: The thin Tahdig part which includes the chicken fillets, saffron, and other ingredients at the bottom of the cooking pot and the second part which is the white rice. In restaurants, Tahchin is mostly prepared and served without the white rice part.
انواع تهچین
بر خلاف تصور که اغلب گمان میکنند تنها نوع تهچین، تهچین مرغ است، میتوان آن را به حالتهای مختلف طبخ کرد.
تهچین مرغ
تهچین گوشت
تهچین گوشت و بادنجان
تهچین اسفناج
ته چین ماهی
لازم است ذکر شود که برنح تهچین در همهٔ موارد به یک شکل طبخ میشود. ته چین میتواند هم در فر و هم روی شعله گاز پخته شود. برای تهدیگ کلفت، ته چین باید در حرارت ملایم و مدت زمان بیشتری طبخ شود. در هنگام کشیدن ته چین، بهتر است کمی کره آب شده روی تهدیگ داده شود.
ته چین مرغ یک غذای محبوب و مجلسی ایرانی است. ته چین از مخلوط برنج، انواع گوشت، ماست، تخم مرغ و زعفران فراوان درست میشود. در اینجا طرز تهیه ته چین مرغ مجلسی به همراه نکات لازم جهت خوشمزه شدن و خوش فرم شدن آن آورده شده است.
مواد لازم برای تهیه ته چین مرغ قالبی و مجلسی
سینه مرغ آپز شده : نصف مرغ کامل
ماست : یک لیوان
روغن مایع : یک لیوان سرخالی
تخم مرغ : سه عدد زرده و یک سفیده
زعفران دم کرده : به میزان لازم
برنج : پنج پیمانه پلوپزی
زرشک،دارچین،خلال بادام و پسته: به میزان لازم جهت تزیین
طرز تهیه ته چین مرغ مجلسیسینه مرغ آپز شده : نصف مرغ کامل
ماست : یک لیوان
روغن مایع : یک لیوان سرخالی
تخم مرغ : سه عدد زرده و یک سفیده
زعفران دم کرده : به میزان لازم
برنج : پنج پیمانه پلوپزی
زرشک،دارچین،خلال بادام و پسته: به میزان لازم جهت تزیین
1- پیاز را حلقه حلقه کرده کمی سرخ میکنیم وهویج، فلفل دلمه ای، زردچوبه و نمک را اضافه می کنیم وسپس گوشت مرغ را هم همراه آنها تفت میدهیم و دو لیوان آب جوش اضافه میکیم تا مرغ پخته شود. پس از پخته شدن، مرغ ها را از مواد جدا میکینم و ریش میکنیم و اندکی جداگانه تفت میدهیم. با آب مرغ و مواد همراه آن میتوانیم سوپ مرغ ساده آماده کنیم.
2- برنج را از چند ساعت قبل خیس می کنیم. آب را در قابلمه ریخته و پس از جوش آمدن، برنج و نمک را اضافه میکنیم و پس از چند دقیقه جوشیدن کف روی برنج را میگیریم. برای قد کشیدن برنج در حین جوشیدن کم کم آب سرد یا قطعه های یخ را اضافه میکنیم. پس از نرم شدن برنج، آن را آبکش میکنیم. البته برنج ته چین رو همیشه یه کم زنده تر از حالت معمولی آبکش میکنیم.
3- تخم مرغ ها را با هم میزنیم و سپس نمک و ماست را اضافه میکنیم. پس از مخلوط شدن زعفران دم کرده و سه چهارم روغن را به مواد اضافه میکنیم. و اندکی از مواد را در ظرفی جدا کرده(حدود یک سوم مواد) و به بقیه آن آرام آرام برنج را اضافه و مخلوط میکنیم در حدی که نه خیلی شل شود نه خیلی سفت شود.