طرز تهیه پتله پلو خوشمزه برای 4 نفر
پتله پلو یکی از غذاهای سنتی ایران است که در استان مرکزی و شهرستان ملایر تهیه میشود.برای درست کردن پتله ابتدا گندم را پس از تمیز کردن از سنگ و شن و پوش و آشغال، میشستند و سپس آن را میجوشاندند و بعد در مقابل آفتاب پهن و خشک میکردند. بعد از خشک شدن، آن را در گودالی به نام دیبک ریخته و با چوب دیبکزنی (که یک تیر کوتاه چوبی بود و در اطراف آن یکی دو دستهٔ چوبی کار گذاشتهبودند) که بهوسیلهٔ دو نفر زده میشد کوبیده و پوستش را میگرفتند. بعد از اینکه در دیبک پوست گندم گرفته شد آن را در دستاس (که نوعی آسیاب دستی و کوچک خانگی بود) میکشیدند تا هر دانهٔ گندم به دو یا سه تکه شکسته یا نیمه بشود.
مواد اولیهٔ تهیهٔ این غذا شامل پتله، گردو، لوبیا چیتی،و ماش برنج است که بهصورت دَمی پخته میشود.
مواد لازم پتله پلو
:برنج: ۱۰۰ گرم
گندم آسیاب شده (پتله): ۵۰ گرم
پیاز: یک عدد
زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به مقدار لازم
آب: به مقدار لازم
طرز تهیه پتله پلو
:ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با روغن همراه با زردچوبه، نمک، فلفل و زعفران تفت می دهیم. پس از تفت، آب به مقدار لازم حدود ۲ لیوان در آن می ریزیم. سپس پتله یا همان گندم آسیاب شده را در آن می ریزیم تا بپزد.
در این فاصله برنج را به مواد اضافه می کنیم. وقتی آب آن کاملا بخار شد دم کن قابلمه را می گذاریم تا برنج کاملا دم بکشد بعد از نیم ساعت غذا کاملا آماده سرو است.
نوش جان!